• Посилання скопійовано

Фізособа-підприємець сплачує ЄСВ із зарплати осіб з інвалідністю за ставкою 22%: нагадування від ДФС

Для працюючих осіб з інвалідністю встановлена понижена ставка ЄСВ у розмірі 8,41%. Однак застосувати таку ставку можуть лише роботодавці – юрособи. А от підприємці сплачують ЄСВ з таких працівників у повному обсязі

Фізособа-підприємець сплачує ЄСВ із зарплати осіб з інвалідністю за ставкою 22%: нагадування від ДФС

ДФС у Дніпропетровській області нагадала, що розмір ЄСВ для кожної категорії платників визначається ст. 8 Закону про ЄСВ.

Для платників, зазначених у ст. 4 Закону про ЄСВ, встановлюється ставка ЄСВ у розмірі 22% до визначеної ст. 7 Закону про ЄСВ бази нарахування ЄСВ.

При цьому, податківці зауважили, що згідно з ч. 13 ст. 8 Закону про ЄСВ ставка 8,41% визначеної бази нарахування ЄСВ для працюючих осіб з інвалідністю встановлена тільки для підприємств, установ і організацій, у яких працюють особи з інвалідністю. 

Тобто, вказаний розмір ЄСВ не розповсюджується для застосування роботодавцями – фізичними особами – підприємцями, які використовують працю найманих працівників – осіб з інвалідністю.

Отже, ФОП нараховують ЄСВ на заробітну плату працівників – осіб з інвалідністю у розмірі 22% до визначеної бази нарахування ЄСВ.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»