• Посилання скопійовано

ФОПів планують звільнити від сплати ЄСВ до кінця карантину: альтернативний законопроект

Законопроектом №3824-1 передбачається звільнення ФОП від сплати ЄСВ до кінця карантину. І не лише за себе, а й за найманих працівників

ФОПів планують звільнити від сплати ЄСВ до кінця карантину: альтернативний законопроект

23 липня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №3824-1 "Про внесення змін до деяких законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)". Його авторами є Н. Королевська, Ю. Солод, В. Гнатенко.

Це альтернативний проект до законопроекту №3824, про який ми розповідали тут. Нагадаємо, що ним пропонувалося продовжити звільнення від сплати ЄСВ фізосіб-підприємців за себе, та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, на період з 1 по 30 червня 2020 року.

На відміну від нього альтернативним проектом передбачено встановлення (продовження) граничних строків звільнення від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ залежно від тривалості карантину (з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня, з 1 по 31 травня, з 1 червня по 30 червня та з 1 липня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину):

  • особам, які провадять незалежну професійну діяльність,
  • членам фермерського господарства,
  • ФОП не лише за себе (як передбачено сьогодні), а й за найманих працівників.

При цьому цей період зараховується до страхового стажу для виплати пенсії, іншої державної допомоги, соціального страхування.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»