• Посилання скопійовано

7-денний термін після дати закриття е-лікарняного закінчився, а статус «закритий» залишився: які наслідки?

Лікар має можливість внести зміни до е-лікарняного упродовж семи днів від моменту створення. Тож інформація, наявна в ньому на восьмий день, є остаточною. Тому лікарняні можна нараховувати після цього строку

7-денний термін після дати закриття е-лікарняного закінчився, а статус «закритий» залишився: які наслідки?

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області повідомляє, механізм видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності визначає Порядок №1234.

Відповідно до пп. 3 Порядку №1234, листок непрацездатності вважається виданим через сім днів після дати закриття листка непрацездатності. 

В Реєстрі електронний лікарняний має статус «закритий» з дня його створення і змінює його на «готовий до сплати» у день видачі, тобто через сім днів після:

  • дати закриття – для лікарняних по тимчасовій непрацездатності;
  • дати відкриття – для лікарняних по вагітності та пологах.

Однак є випадки, коли е-лікарняний не змінив свій статус попри вичерпання строків. У такому випадку потрібно орієнтуватись на дати: якщо після дати закриття, зазначеної в е-лікарняному, пройшло сім днів, на восьмий день з ним уже можна починати працювати і призначати допомогу, навіть якщо його статус залишився «закритим».

Лікар має можливість внести зміни до електронного лікарняного упродовж семи днів від моменту створення, тож інформація, наявна в ньому на восьмий день, є остаточною і роботодавець може розпочати призначення допомоги від Фонду соціального страхування України та за рахунок підприємства.

Читайте також: Е-лікарняний не змінив свій статус зі «закритий» на «готово до сплати»: які наслідки для розрахунку?

***

 

Джерело: Головне управління ПФУ в Чернівецькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»