• Посилання скопійовано

Електронний перевізний документ та його паперова версія мають однакову юридичну силу

Інформаційний лист ВГСУ від 27.02.2012 № 01-06/223/2012

У зв’язку з переходом 01.01.2012 Державної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниця" та залізниць України з паперового на електронне оформлення документів під час перевезення вантажів залізничним транспортом у внутрішньому сполученні ВГСУ звертає увагу на порядок подачі претензій та позовів суб’єктами перевізного процессу у разі оформлення перевізних документів в електронній формі, а саме

 

  • Використання при вчиненні правочинів електронно-числового підпису допускається у випадках, встановлених законом, іншими актами цивільного законодавства, або за письмовою згодою сторін, у якій мають міститися зразки відповідного аналога їхніх власноручних підписів.

 

 

  • Юридична сила електронного документа не може бути заперечена виключно через його форму. Допустимість електронного документа як доказу не може заперечуватись виключно на підставі того, що він має електронну форму.

 

 

  • Накладна на перевезення може оформлятися і надаватися в електронному вигляді (із накладенням електронного цифрового підпису) в порядку, визначеному додатком до договору про організацію перевезень вантажів і проведення розрахунків за перевезення та надані залізницею послуги. Електронний перевізний документ та його паперова версія мають однакову юридичну силу.

 

 

  • У разі пред’явлення до залізниці претензій та позовів застосовуються електронні перевізні документи або їх паперові копії, які роздруковуються та засвідчуються в установленому законодавством порядку відповідними суб’єктами перевізного процесу, що отримали їх згідно з додатком до договору про організацію перевезень.

 

 

  • У разі наявності розбіжностей у візуальних і паперових відображеннях електронних перевізних документів може враховуватися інформація, отримана з архіву електронних документів ДП "Головний інформаційно-обчислювальний центр "Укрзалізниця".

 

 

Автор: Канарьова Наталія

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»