• Посилання скопійовано

Для закладів громадського харчування запровадять електронний паспорт

Представники Держкомпідприємництва, Мінекономіки, Мінфіну, ветеринарної і санітарної служб провели зустріч з виробниками м'яса і власниками закладів громадського харчування, на якій обговорювалося питання, як захистити споживача від харчових отруєнь і заражень

«До найбільшої зони ризику у громадському харчуванні потрапляють продукти, що купуються без належних документів — гарантій якості. До того ж поширені ситуації, коли санітарні книжки просто купують або працівники офіційно не оформлені на роботі», — зазначив голова Держкомпідприємництва М.Бродський.
«Сьогодні у країні близько 80 тис. хворих на туберкульоз. Хочу наголосити на першочерговості перевірок саме на туберкульоз і захворювання, що передаються повітряно-краплинним шляхом. Діагностуються ці захворювання під час медогляду у лікаря, а не в кишені, коли купується довідка», — сказав М. Бродський.
На зустрічі розглядалися пропозиції щодо передбачення особистої відповідальності власника і директора закладу, шеф-повара (аж до кримінальної), вимоги оплати товару тільки за безготівковим розрахунком і постачання продукції до закладів громадського харчування у фірмовій упаковці від виробника, а також запровадити поняття «електронний паспорт закладу», в якому буде розміщено інформацію про працівників (за прізвищами) і дати медогляду. Запровадження такого паспорта прискорить проведення контролюючими органами моніторингу, не заподіюючи незручностей для підприємців.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»