• Посилання скопійовано

Затверджено новий порядок проведення перевірок діяльності емітентів цінних паперів

Рішення НКЦПФР від 04.09.2012 р. №1178 «Про затвердження Порядку проведення перевірок діяльності емітентів цінних паперів»

НКЦПФР рішенням від 04.09.2012 р. №1178 затвердила Порядок, який установлює єдиний механізм проведення Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку перевірок діяльності емітентів цінних паперів з питань дотримання вимог законодавства про цінні папери та/або акціонерні товариства шляхом проведення планових та позапланових виїзних і безвиїзних перевірок.
Так, підставою для проведення планової перевірки емітента є включення його до плану-графіка проведення перевірок на відповідний квартал, який затверджується наказом НКЦПФР.
Планові перевірки проводяться не частіше одного разу на календарний рік за весь або певний період діяльності емітента.
Про проведення планової перевірки емітент повинен бути попередньо письмово повідомлений не менш ніж за 10 календарних днів до початку її проведення.
Позапланові перевірки можуть проводитися за наявності хоча б однієї з таких підстав:
1) письмове повідомлення про ознаки порушення законодавства про цінні папери та/або акціонерні товариства;
2) подання емітентом до органу контролю заяви про скасування реєстрації випуску цінних паперів;
3) за ініціативою органу контролю у разі безпосереднього виявлення ознак порушення емітентом вимог законодавства про цінні папери та/або акціонерні товариства;
4) виявлення органом контролю нових документів (обставин), що не були та не могли бути відомі під час проведення попередньої перевірки;
5) винесення постанови уповноваженою особою органу контролю про зупинення провадження у справі про правопорушення на ринку цінних паперів з метою проведення додаткової перевірки.
За результатами перевірки емітента робоча група складає у двох примірниках Акт планової/позапланової перевірки дотримання вимог законодавства про цінні папери та/або акціонерні товариства, який підписують керівник та члени робочої групи не пізніше дати закінчення терміну дії доручення на проведення перевірки.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»