• Посилання скопійовано

5 основних завдань від Нефьодова для нової митниці

Основними завданнями є електронізація, кадрова реформа, митна інфраструктура, інтеграція у європейську митну спільноту та оновлений Митний кодекс

5 основних завдань від Нефьодова для нової митниці

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, який переміг у конкурсі на посаду голови Державної митної служби, назвав п’ять задач, які пропонує реалізувати в митниці.

Про це він розповів у інтерв’ю Економічній правді.

При цьому Нефьодов підкреслив, що перед ним ніхто не ставив ніяких завдань – «ні президент, ні прем'єр, ні міністр фінансів, ні МВФ».

Однак, за словами Нефьодова, «митниця – це проблема», і з неї треба «створити щось гарне».

«Щось таке, що не асоціюватиметься з корупцією, поборами, затримками вантажів, контрабандою, порушеннями, чергами, «піджаками», «скрутками», – зазначив він.

Водночас він підкреслив, що для вирішення цих проблем немає єдиного рецепту.

«Треба робити одночасно все», – додав він.

І назвав п'ять основних речей, які, на його думку, потрібно реалізувати.

Перше – це електронізація.

«Це основний метод боротьби з корупцією і неефективністю. І в сфері закупівель, і на митниці держава, на жаль, не може собі дозволити якісних високооплачуваних службовців», – зазначив він.

Друге – це кадрова реформа.

«Кадрові зміни в будь-якій організації однакові. Потрібно зрозуміти, хто наші співробітники, як плануємо наймати нових, як їх навчити і як потім оцінювати, кого підвищувати, а кого звільняти», – підкреслив Нефьодов.

Третє – митна інфраструктура.

«Це не лише горезвісні сканери, про які соромно згадувати, а й автоматичні ваги, автоматичне сканування номерів, поворотні камери», – пояснив Нефьодов.

Четвертий пріоритет – інтеграція у європейську митну спільноту.

«Митниця не існує сама по собі. Синхронізація українського законодавства з європейським – надважливе завдання», – зауважив Нефьодов.

П’яте – це оновлений Митний кодекс.

«Актуального Митного кодексу сьогодні нема, його треба писати», – резюмував Нефьодов.

***

Читайте також:

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»