Головна Усі новини Право і відповідальність Контролюючі органи і перевірки

25% ресторанів порушують карантинні вимоги

За результатами перевірок Держпродспоживслужби, кожен четвертий перевірений заклад харчування – порушник карантинних заходів

На виконання протоколу № 10 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13.06.2020 Держпродспоживслужба з 18.06.2020 посилила державний нагляд за дотриманням  санітарного законодавства, у тому числі за протиепідемічними заходами, затвердженими постановами головного державного санітарного лікаря України щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) під час карантину.

Відповідно територіальні органи Держпродспоживслужби щоденно перевіряють понад 4000 об’єктів.

Так, 23.06.2020 перевірено 4269 об’єктів,  із них 650 - закладів громадського харчування. На кожному четвертому об’єкті виявлено порушення дотримання вимог протиепідемічних заходів.

Фахівці Держпродспоживслужби до порушників вжили такі заходи:  надано 896 приписів (пропозицій), накладено 74 штрафи, у 189 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 102 - органи Національної поліції.

Для оперативного та об’єктивного інформування суспільства до обстежень та перевірок залучаються засоби масової інформації.

Також 24.06.2020 т. в. о. Голови Держпродспоживслужби О. П. Шевченко провела селекторну нараду з керівниками головних управлінь в областях та м. Києві, на якій наголосила, що кожен задіяний у даний роботі спеціаліст повинен розуміти: результатом проведеної роботи мають бути не тільки вжиті заходи адміністративного впливу, але й приведення об’єктів до максимальних рівнів безпеки, мінімізація ризиків виникнення та поширення інфекційних захворювань, і у підсумку - усвідомлення суб’єктами господарювання та суспільством відповідальності за здоров’я та життя населення.

Читайте також: З 22 червня розпочалися масові перевірки закладів громадського харчування щодо карантинних вимог  

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
Рубрика:
Право і відповідальність / Контролюючі органи і перевірки
Теги:
Громадське харчування , Перевірки , COVID-19

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції.

Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

Усі новини про COVID-19 для бухгалтера і кадровика

Читати

Коментарі: 0

Новини по темі

Консультації по темі