• Посилання скопійовано

Держнагляд з пожежної безпеки вдосконалять: законопроєкт готовий до ІІ читання

Комітет ВРУ підтримав законопроєкт щодо вдосконалення держнагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки до ІІ читання та рекомендує ВРУ прийняти його в цілому

Держнагляд з пожежної безпеки вдосконалять: законопроєкт готовий до ІІ читання

За інформацією Тараса Мельничука, Комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендував ВРУ прийняти у другому читанні та в цілому урядовий законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки (реєстр. №6203 від 22.10.2021 р.).

Нагадаємо, що ще у січні 2023 року його було прийнято у І читанні. Про це ми писали тут.

Метою є вирішення проблемних питань, пов’язаних з охороною життя та здоров’я людей, майна і навколишнього природного середовища від пожеж, та запобігання їх виникненню.

Законопроєктом пропонується уточнити термінологію, визначити механізми здійснення заходів державного нагляду (контролю).

При цьому має бути визначено обов’язки підприємців щодо забезпечення належного рівня пожежної безпеки.  

Ним також заплановано забезпечити принцип рівності господарюючих суб’єктів різних форм власності щодо проведення їх перевірок.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»