• Посилання скопійовано

Зміна очільника БЕБ: подальші очікування бізнесу

EBA підготувала 4 пріоритети від бізнесу для подальшої роботи органу та керівника БЕБ задля ефективної роботи та взаємодії з бізнесом. Принципи роботи БЕБ мають базуватись на принципах аналізу економічної безпеки, прозорості, неупередженості та чесності

Зміна очільника БЕБ: подальші очікування бізнесу

Цього тижня Кабінет міністрів звільнив Вадима Мельника з посади очільника Бюро економічної безпеки.Тимчасовим виконуючим обовʼязки директора БЕБ став донедавна перший заступник голови Едуард Федоров.

Європейська Бізнес Асоціація підготувала 4 пріоритети від бізнесу, які, ми дуже сподіваємось, стануть дороговказом для подальшої роботи органу та керівника задля ефективної роботи та взаємодії з бізнесом.

По-перше, бізнес очікує на прозоре, чесне та неупереджене проведення конкурсу на посаду нового очільника БЕБ. Як, зокрема, і на всі посади, навіть рядового складу БЕБ.

По-друге, акцент в роботі органу все ж таки має бути зроблено саме на ефективній боротьбі з тіньовим бізнесом, непрозорими «схемами», протидії корупції (реальна аналітична робота щодо виявлення «схем», а не концентрація уваги на технічних помилках) – без необгрунтованого тиску на прозорий бізнес. Адже особливо в нинішній непростій ситуації, зокрема і економічній, в країні принципи роботи новоствореного органу мають базуватись на принципах аналізу економічної безпеки України, прозорості, неупередженості та чесності. БЕБ має стати охоронцем економічної безпеки, а не машиною тиску на бізнес.

По-третє, вкрай важливо профільтрувати структуру на предмет старих кадрів податкової міліції. Для бізнесу важливо, щоб БЕБ не був місцем для працевлаштування старих кадрів податкової міліції, інструментом збільшення кількості контролюючих органів та розширення їх повноважень, при цьому з фактично відсутньою відповідальністю за неправомірні дії держслужбовців.

І, безумовно, по-четверте, для бізнес-спільноти вкрай важливим є ефективний діалог зі БЕБ – аби в оперативному форматі обговорювати поточні питання та проблеми, що виникають, адже від цього дуже залежать дотримання рівних умов для бізнесу та рівень довіри міжнародних інвесторів до України. Бо після запуску таких глобальних структур, після зміни керівництва там тощо до них прикута пильна увага – тож вкрай важливо продемонструвати на конкретних діях, не словах, прозорість, ефективність, чесність та відкритість роботи!

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»