• Посилання скопійовано

Повернення перевірок з жовтня не відбудеться, – Гетманцев

Д. Гетманцев вказав, що влада намагатиметься повернутися до попередньої моделі – часткових перевірок та має у планах запровадження ризикорієнтованого підходу, але як і коли, – потребує погодження з МВФ

Повернення перевірок з жовтня не відбудеться, – Гетманцев

Вчора (19.09.2023 р. - ред.) Європейська Бізнес Асоціація зустрілася з Данилом Гетманцевим, Головою Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики.

Пан Гетманцев поінформував спільноту про хід підготовки Національної стратегії доходів, яку розробляє Міністерство фінансів України, та своє бачення майбутньої української податкової системи в контексті євроінтеграції.

Водночас обговорили і поточні питання податкової політики. Гетманцев запевнив бізнес про відсутність цього року (і, маємо надію, у майбутньому) змін до податкового законодавства «під ялинку» – бюджет-2024 розрахований на існуючій податковій базі.

В контексті перевірок він наголосив, що їх повернення з жовтня не відбудеться. Так, він і сам не є прихильником їх відновлення, але, як зазначив, є певна позиція міжнародних партнерів. Водночас, країна буде намагатись повернутись до попередньої моделі – часткових перевірок. І, так, в планах запровадження ризикорієнтованого підходу, але як і коли – також потребує погодження з партнерами. Однак, строки давності будуть узгоджені з мораторіями на перевірки.

У контексті підвищення податків він наголосив, що карколомних пропозицій щодо підвищення податків він у перспективі не бачить. Так, стандартним буде збільшення акцизного податку.

З’ясували деякі проблемні питання щодо запровадження РРО/ПРРО, подання SAF-T файлу великими платниками податків у рамках Проєкту е-аудиту та домовилися про спільну роботу над підготовкою нової редакції Закону України №481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Питання збільшення розміру неоподаткованої благодійної допомоги на ЗСУ Данило Гетманцев не підтримує, оскільки наразі будь-які податки у держбюджеті спрямовуються на армію. А враховуючи, що в бюджеті на 2024 рік прямі військові потреби лише на 93% фінансуються, – оподаткування благодійності є важливою складовою.

***

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»