• Посилання скопійовано

У МВФ інше бачення щодо відновлення перевірок ДПС, ніж у Гетманцева

У МВФ зосереджені на другому перегляді програми розширеного фінансування з Україною, для чого необхідне в т.ч. відновлення перевірок ДПС. Проте за словами Гетманцева, комітет ВРУ майже дійшов з МВФ компромісу щодо часткового мораторію на перевірки ДПС.

У МВФ інше бачення щодо відновлення перевірок ДПС, ніж у Гетманцева

«Інтерфакс-Україна» розповідає, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) зосереджений на другому перегляді програми розширеного фінансування з Україною, для чого необхідне ухвалення законів про фінансовий моніторинг політично значущих осіб (PEP) і відновлення податкових перевірок, повідомив глава місії МВФ в Україні Гевін Грей (Gavin Gray). (від ред. Проте за словами Гетманцева, комітет ВРУ майже дійшов з МВФ компромісу щодо залишення часткового мораторію на перевірки ДПС. Але як буде по факту, буде відомо після появи підписаного закону)

«Я вважаю, що це два ключові елементи», – сказав він на пресконференції у Києві за підсумками візиту делегації фонду.

За словами Грея, ці рішення очікуються протягом найближчих тижнів.

Він додав, що додатково проводяться переговори з українською стороною про концептуальні зауваження до державної програми кредитування «5-7-9».

Глава місії зазначив, що важливим стало нещодавнє ухвалення закону про відновлення електронного декларування чиновниками майна, а також внесення змін до Бюджетного кодексу.

«Просто зараз, стосовно структурних реформ або структурних показників у рамках нашої програми, є низка заходів, які ми розглянемо в другому перегляді, переважно у сферах державного управління, боротьби з корупцією та податково-бюджетної політики», – підсумував він.

Грей також повідомив, що всі кількісні цілі для другого перегляду програми, встановлені на кінець червня, Україна виконала, і це важлива відправна точка і важливе досягнення.

Як повідомлялося, 4-річну програму EFF було затверджено 31 березня цього року, а перший транш $2,7 млрд виділено на початку квітня. Плановий графік програми передбачає виділення Україні після першого траншу трьох траншів по SDR664 млн (близько $873 млн за поточним курсом) у середині червня та жовтня цього року і наприкінці лютого наступного за результатами першого, другого і третього перегляду, коли оцінюють виконання зобов'язань терміном на кінець квітня, червня і грудня цього року відповідно.

З 25 вересня у Варшаві розпочала роботу місія МВФ з підготовки до другого перегляду програми. Очікується, що в разі успішного вердикту місії рішення про виділення третього траншу програми EFF може бути ухвалено в другій половині жовтня - листопаді. Водночас Україна поки що не виконала всіх структурних маяків програми, що необхідні для її другого перегляду.

***

Читайте також:

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»