• Посилання скопійовано

Гетманцев після переговорів з МВФ допустив компроміс щодо питання перевірок ДПС під час війни

Комітет ВРУ з податкової політики провів зустріч із місією МВФ. За словами Гетманцева, вони майже дійшли компромісу щодо залишення часткового мораторію на перевірки ДПС

Гетманцев після переговорів з МВФ допустив компроміс щодо питання перевірок ДПС під час війни

Нагадаємо, що за зареєстрованим ще на початку вересня законопроєктом №10016, з 1 жовтня 2023 року відновлюється проведення планових та позапланових перевірок ДПС, проведення яких було заборонено до припинення воєнного стану. Вже зʼявився текст законопроєкту.

Ми вже вказували, що влада намагатиметься повернутися до попередньої моделі – часткових перевірок та має у планах запровадження ризик-орієнтованого підходу, але як і коли, – потребує погодження з МВФ.

В окремій новині підкреслювали, що, найімовірніше, законопроєкт №10016 буде прийнятий з 01 листопада цього року, тому що на цей момент його ще не було винесено на розгляд Комітету.

А вже 3 жовтня Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики провів зустріч із місією Міжнародного валютного фонду та обговорив нагальні питання виконання програми розширеного фінансування EFF. Про це повідомив голова комітету ВРУ Гетманцев у своєму Телеграм-каналі.

«Не хочу забігати наперед, але певний маневр щодо часткового (а не повного, як пропонує Кабінет Міністрів) відновлення перевірок є. Поглибимо консультації», – зазначив Гетманцев.

Водночас, за його словами, щодо законопроєкту №9269 про відновлення довічного фінмоніторингу для PEP (політично значущих осіб, Politically Exposed Persons, РЕР), але з ризик-орієнтованим підходом, варіантів немає, крім його ухвалення.

«Також обговорили закон про банки. Ідею цілком поділяємо, є необхідність обговорити деталі до другого читання», – додав Гетманцев.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»