• Посилання скопійовано

Оформлення ДСНС матеріалів про адмінправопорушення: діють зміни до Інструкції

У новій редакції викладено форми протоколу про адміністративне правопорушення, постанови про накладення адміністративного стягнення та постанови про закриття справи про адміністративне правопорушення. Ці новації почали діяти з 9 лютого

Оформлення ДСНС матеріалів про адмінправопорушення: діють зміни до Інструкції

МВС наказом від 19.12.2023 №1054 (зареєстрований у Мін'юсті 02.01.2024 за №9/41354) затвердило зміни до Інструкції з оформлення посадовими особами ДСНС матеріалів про адміністративні правопорушення.

Зокрема, викладено у новій редакції форми:

  • протоколу про адміністративне правопорушення;
  • постанови про накладення адміністративного стягнення;
  • постанови про закриття справи про адміністративне правопорушення.

Крім того, у новій редакції викладено розділ VII Інструкції "Контроль за станом дотримання вимог КУпАП при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення".

Також уточнено, що інформація із картки обліку адміністративного правопорушення впродовж 5 робочих днів вноситься посадовою особою, яка за своїми функціональними обов'язками забезпечує діловодство у справах про адміністративні правопорушення, до інформаційної системи обліку адміністративних правопорушень у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. 9 лютого його опублікували в "Офіційному віснику". 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»