• Посилання скопійовано

Аптекам слід готуватися до перевірок! Влада хоче скасувати мораторій

Профільний комітет ВРУ звернувся до уряду з пропозицією скасувати мораторій на перевірки аптечних мереж через численні скарги на якість товарів та послуг

Аптекам слід готуватися до перевірок! Влада хоче скасувати мораторій

Профільний парламентський комітет звернувся до уряду з пропозицією скасувати мораторій на перевірки аптечних мереж через численні скарги на якість товарів та послуг. Про це повідомив народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

«До нашого комітету надходять скарги на продаж фальсифікованих ліків, на неякісне обслуговування в аптеках. Але через дію мораторію на перевірки аптек під час війни ми точно не знаємо, чи відбуваються масові порушення», – пояснив голова профільного комітету.

Він додав, що існує тенденція збільшення кількості скарг громадян на неякісні послуги в аптеках, а зниження якості надання фармацевтичних послуг є одним з проблемних питань галузі.

«Комітет запропонував уряду вивчити питання контролю якості фармацевтичної послуги в аптеках. Обговорили питання скасування мораторію на перевірки аптечних мереж. Почули від чиновників, що вони підтримують поновлення планових та позапланових перевірок», – зазначив Радуцький.

Водночас він наголосив, що перевірки не мають бути тиском на бізнес.

«Наша мета – запобігти збуту через аптечні мережі фальсифікату, продажу ліків за завищеними цінами, забезпечити якісне обслуговування фармацевтами. Саме для цього ми і пропонуємо повернути перевірки. Водночас приватний бізнес, який не порушує вимог ліцензійних умов, не повинен зазнавати тиску від чиновників, що проводять перевірки», – сказав Радуцький.  

Він зазначив, що комітет звернувся до уряду з пропозицією розглянути питання скасування мораторію на планову та позапланову перевірку аптечних мереж. Також направлене звернення до МОЗ стосовно оновлення протоколів перевірки аптечних закладів.

«Залишаємо це питання під пильним депутатським контролем», – підсумував голова профільного комітету.

Джерело: Слуга народу

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»