• Посилання скопійовано

ПКУ забороняє штрафувати двічі за нереєстрацію однієї ПН

Платник ПДВ сплатив штраф за порушення строків реєстрації ПН. Податківці ж вдруге провели перевірку і по суті подвоїли штраф За сприяння Ради, ДПС вирішила скасувати значну частину штрафів у розмірі 539 тис. грн, що становило 87% від загальної суми

ПКУ забороняє штрафувати двічі за нереєстрацію однієї ПН

У своєму звіті за ІІ квартал Рада бізнес-омбудсмена навела приклад допомоги платнику ПДВ.

Компанія, що спеціалізується на наданні в оренду нерухомого майна, звернулася до Ради. Підприємство не погодилось з результатами податкової перевірки.

Столичні податківці дійшли висновку, що компанія

несвоєчасно зареєструвала накладні, складені напередодні повномасштабного вторгнення рф і в період до січня 2024 року. Підприємство намагалось самостійно оскаржити результати перевірки. Проте податкова не змінила свого рішення та ще й нарахувала підприємству штраф у понад пів мільйона гривень.

Розслідуючи справу, Рада, зокрема, з’ясувала, що компанія вже сплатила штраф за порушення строків реєстрації податкових накладних. Податківці ж вдруге провели перевірку і по суті подвоїли штраф. Окрім того, Рада встановила, що податковий орган помилково застосував підвищений розмір штрафу за несвоєчасну реєстрацію накладних, які стосувались операцій з використання необоротних активів.

Рада звернулася з листом до Державної податкової служби України (ДПС України) та підтримала позицію компанії.

Крім того, Рада взяла участь у розгляді скарги в режимі відеоконференції.

Рада відзначила, що Податковий кодекс забороняє двічі притягувати особу до відповідальності за одне й те саме податкове правопорушення. Тим більше, що свій штраф компанія вже сплатила.

Відтак, за сприяння Ради, ДПС України вирішила скасувати значну частину штрафних санкцій у розмірі 539 тис. грн, що становило 87% від загальної суми.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»