• Посилання скопійовано

Внутрішній сумісник отримує компенсацію за невикористану відпустку за кожною з посад: судова практика

За позицією ВС, у разі одночасного звільнення сумісника з основного місця роботи та з роботи за сумісництвом, роботодавець повинен обчислити компенсацію за невикористану відпустку за кожним місцем роботи та виплатити працівнику компенсацію за кожним з них

Внутрішній сумісник отримує компенсацію за невикористану відпустку за кожною з посад: судова практика

Верховний Суд вказав на те, що у разі одночасного звільнення сумісника з основного місця роботи та з роботи за сумісництвом, роботодавець повинен обчислити компенсацію за невикористану відпустку по кожному місцю роботи та виплатити працівнику компенсацію по кожному з них. Мова йде про постанову ВС/КЦС від 04.12.2019 р. у справі № 182/4561/16-ц. Розповідає Бухгалтер.ua.

В розглянутій справі суперечка виникла між екс-працівником та роботодавцем, які не дійшли згоди в сумі остаточного розрахунку при звільненні.

Як з'ясувалося при розгляді касаційної скарги в Верховному Суді, позивач працював на посаді прийомоздавальника вантажу та багажу вантажної дільниці (0,5 ставки) та з 24 травня 2016 року по 27 липня 2016 року (два місяці) за внутрішнім сумісництвом (на тому ж підприємстві) на посаді касира (0,5 ставки). Він був одночасно звільнений з обох зазначених посад, а тому мав право отримати компенсацію за 4 дні невикористаної щорічної відпустки за роботу за сумісництвом на посаді касира.

Адже робота позивача на зазначених посадах на умовах неповного робочого дня (по 0,5 ставки) жодним чином не впливає на розмір гарантованої чинним законодавством України працівникам щорічної основної відпустки.

Щорічна основна відпустка надається працівникам тривалістю не менш як 24 календарних дні за відпрацьований робочий рік, який відлічується з дня укладення трудового договору (ч. 1 ст. 6 Закону України "Про відпустки").

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»