• Посилання скопійовано

Декларація з екологічного податку: відповідальність за неподання копії за місцем податкового обліку

Чи застосовуються штрафні санкції за неподання копії податкової декларації?

Декларація з екологічного податку: відповідальність за неподання копії за місцем податкового обліку

Пунктом 250.8 ст. 250 Податкового кодексу встановлено, що якщо місце подання податкових декларацій екологічного податку не збігається з місцем перебування на податковому обліку підприємства, установи, організації, громадянина — суб’єкта підприємницької діяльності, яким у встановленому порядку видано дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, спеціальне водокористування та розміщення відходів, до органу ДПС, в якому зазначені суб’єкти господарювання перебувають на обліку, копії відповідних податкових декларацій подаються протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) періоду.

Пунктом 120.1 ст. 120 цього Кодексу передбачено накладення штрафу за неподання або несвоєчасне подання податкових декларацій (розрахунків) платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати та сплачувати податки, збори.

Застосування штрафних санкцій за неподання копії податкової декларації Податковим кодексом не передбачено.

Перелік використаних документів

Податковий кодекс — Податковий кодекс України від 02.12.2010 р. № 2755-VI

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»