• Посилання скопійовано

Що чекає роботодавця за перевищення можливої кількості договорів з нефіксованим робочим часом?

Перевищення встановленої граничної кількості трудових договорів із нефіксованим робочим часом тягне за собою штраф у трикратному розмірі мінзарплати (19500 грн)

Що чекає роботодавця за перевищення можливої кількості договорів з нефіксованим робочим часом?

Яка відповідальність передбачена для роботодавця, який порушує законодавство під час використання праці працівників із нефіксованим робочим часом?

Держпраці у Запорізькій області зазначає, що фактичний допуск працівника до роботи за трудовим договором із нефіксованим робочим часом у разі фактичного виконання роботи протягом усього робочого часу, встановленого на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування й сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків тягне за собою накладення штрафу в десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, а до юридичних і фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої-третьої груп, застосовується попередження.

Перевищення встановленої граничної кількості трудових договорів із нефіксованим робочим часом або ведення недостовірного обліку робочого часу працівника, який працює за трудовим договором із нефіксованим робочим часом, стосовно фактично виконуваної ним роботи тягне за собою штраф у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.

Більше інформації шукайте на сайті Держпраці та на інформаційному порталі.

***

Читайте також:

Джерело: Держпраці у Запорізькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»