• Посилання скопійовано

Електронне свідоцтво про народження: новий сервіс від «Дії»

Кабінет Міністрів схвалив постанову щодо впровадження цифрового свідоцтва про народження дітей віком до 14 років

Електронне свідоцтво про народження: новий сервіс від «Дії»

Сьогодні Кабінет Міністрів схвалив постанову, згідно з якою впроваджується цифрове свідоцтво про народження дітей віком до 14 років. Розповідає Мінцифри.

Раніше свідоцтво про народження було лише в паперовому вигляді. Відтепер документ також відображатиметься в мобільному застосунку Дія в обох батьків. Разом зі свідоцтвом також відображатиметься і актуальна прописка дитини. Відтепер електронне свідоцтво про народження має таку саму юридичну силу, що й паперове.

Ухвалена постанова визначає порядок замовлення, формування, пред’явлення та встановлення достовірності е-свідоцтва про народження. Також постановою визначено можливість передавання цифрового свідоцтва про народження у вигляді електронних копій.

Скоро Мінцифри запустить бета-тестування електронного свідоцтва про народження в мобільному застосунку Дія.

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»