• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Як оформити списання фруктів та овочів, що зіпсувалися за час карантину? 

Внаслідок карантину зіпсувалось багато товару (фрукти, овочі). Як оформити списання товару і провести по бухгалтерії, якщо спеціальні договори на утилізацію відсутні? 

Інтернет-торгівля та РРО: як використовувати, якщо оплата надійшла у вихідний чи неробочий час? 

ФОП-«єдинник» здійснює інтернет-торгівлю. В рамках нового законодавства в цьому випадку стає обов'язковим використання РРО. Як використовувати РРО, якщо оплата може надходити після робочого дня ФОПа? 

Як скласти ПН на передоплату від нерезидента за товар? 

ТОВ - платник ЄП та ПДВ 01.09.2020 р. отримало передоплату від нерезидента за товар – 6 000,00 євро, курс НБУ на цю дату 32,8950 грн за 1 євро. Відвантаження товару буде здійснюватися третій стороні на території України в кінці вересня. Як правильно скласти ПН?  

Розрахунок компенсації за несвоєчасно виплачену зарплату 

Як на прикладі здійснюється розрахунок компенсації за несвоєчасно виплачену зарплату, якщо зарплату нараховано у липні 2020 року, а виплачується вона у вересні 2020 року, в сумі, наприклад, 5000 грн? 

Підсумований облік робочого часу: відпочинок між змінами 

На підприємстві встановлений підсумований облік робочого часу з річним періодом. Працівник працює 2 доби по 12 годин (з 7:00 до 19:00 години з урахуванням 1 години на обід), потім 2 доби відпочинок. Чи законно застосовувати зазначений графік змінності? Чи можливі штрафні санкції з боку Держпраці?  

Продаж автомобіля юрособі: які податки необхідно сплатити?

ТОВ на балансі має автомобіль, який було придбано у салоні у 2018 році. Керівник прийняв рішення про його продаж. Як документально оформити продаж? Чи потрібно проводити експертну оцінку? Як відобразити продаж в обліку? Як визначається ціна авто та які податки має сплатити підприємство?

Продаж нерухомості: бухоблік

Балансова вартість нерухомості станом на 01.05.2020 р. складає 20 млн грн, нарахована амортизація в обох обліках — 4 млн грн. Продали нерухомість за 10 млн грн (вартість підтверджено експертною оцінкою). Як в обліку відобразити різницю, якщо продаж здійснено нижче залишкової вартості? Як показати це у додатку РІ до декларації з прибутку?

Облік передплати на електронний журнал

Підприємство (річний платник податку на прибуток) передплатило електронний журнал на наступний рік та нарахувало в кінці року витрати майбутніх періодів на всю суму. В який період включати акт на передплату, датований січнем та як списувати витрати майбутніх періодів? В якому розмірі зазначати дохід у ф. №1ДФ, якщо оплата була здійснена ФОПу?

Особливості ведення бухгалтерського обліку у автостанцій

Які особливості ведення обліку автостанцій? Який порядок нарахування ПДВ?

Тестування працівників на COVID-19 за кошти роботодавця – як оподатковувати?

Які саме документи потрібно оформити згідно з пп. 165.1.19 ПКУ, щоб не утримувати ПДФО з працівників підприємства при проведенні тестування на COVID-19 коштом роботодавця. Чи потрібно утримувати ПДФО у разі сплати роботодавцем вартості тестування страховій компанії, а не закладу охорони здоров'я?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»