• Посилання скопійовано

На сьогодні не накладено жодного штрафу у 320 тисяч гривень, – Мінсоцполітики

Як повідомив Андрій Рева, направлено відповідне доручення Держслужбі праці про застосування приписів замість штрафних санкцій у разі виявлення порушень та про необхідність інформаційної і роз’яснювальної роботи з роботодавцями

На сьогодні не накладено жодного штрафу у 320 тисяч гривень, – Мінсоцполітики

На сьогодні не накладено жодного штрафу 320 тисяч гривень. Таку інформацію озвучив Міністр соціальної політики Андрій Рева під час робочої наради під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

За словами Міністра, у січні 2017 року підрозділом Державної служби праці було проведено 750 перевірок роботодавців, з яких 73 роботодавці державної та 116 комунальної форми власності.

Урядовець звернув особливу увагу на зростання кількості звернень від роботодавців за роз’ясненнями. Це свідчить про те, що люди не бажають порушувати Закон, вони хочуть жити у правовому полі.

 

„Роз’яснень ми надали в декілька разів більше, ніж провели перевірок, натомість жодного штрафу 320 тисяч гривень не накладено”,- наголосив Андрій Рева.

 

Він додав, що було направлено відповідне доручення Держслужбі праці про застосування приписів замість штрафних санкцій у разі виявлення порушень та про необхідність інформаційної і роз’яснювальної роботи з роботодавцями. Такий підхід, за словами Міністра, дозволить людям адаптуватися та правильно застосовувати законодавчі норми.

Окрім того, Андрій Рева зазначив, що цифри свідчать про правильність рішення підвищити мінімальну зарплату вдвічі.

 

„Завдяки підвищенню мінімальної зарплати зросла і середня заробітна плата, яка тепер складає 3900 грн на вакансію, що вдвічі більше у порівнянні з минулим роком”,- заявив міністр.

 

Він також навів статистичні дані за перший місяць 2017 року, які свідчать про позитивний вплив рішення про підвищення мінімальної заробітної плати на ринок праці. Так, за словами Міністра, у порівнянні до січня минулого року:

  • на 35% збільшилась кількість роботодавців, які шукають працівників;
  • на 48% зросла кількість вакансій;
  • на 32% зросла кількість людей забезпечених роботою;
  • на 16% зменшилась кількість безробітних;
  • кількість претендентів на одну вакансію зменшилось з 16 до 9;
  • зменшення кількості попереджених про звільнення працівників на 26% менша ніж в січні минулого року.

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»