• Посилання скопійовано

Гетманцев пропонує скасувати штрафи за порушення мовного закону

У ВРУ зареєстровано законопроєкт №4528 «Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" щодо скасування міри реагування у сфері обслуговування населення»

Гетманцев пропонує скасувати штрафи за порушення мовного закону

Нагадаємо, що з 16 січня 2021 року почне діяти вимога щодо обслуговування державною мовою у сфері торгівлі та надання послуг. Яких сфер це буде стосуватися - читайте тут. 

За порушення мовного закону передбачено чималі штрафи - від 5100 до 6800 грн.

Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Д. Гетманцев проти цих нововведень. На своєму Телеграм-каналі він заявив, що "це абсурд, бізнес зобов'язаний тільки платити податки, і нічого більше, решта регулює ринок. Я не хочу нічого міняти по частинах в самому законі про мову, він весь кривий. Але пропоную просто скасувати ці штрафи, і вирішити це питання таким чином, а не плодити донощиків".

Відповідний законопроєкт №4528 "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" щодо скасування міри реагування у сфері обслуговування населення" зареєстрований у ВРУ 21 грудня 2020 року. Поки що текст його відсутній.

***

Читайте також:

 

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»