• Посилання скопійовано

Як ЦСО виправити помилки в поданій довідці про опломбування РРО?

Якщо ЦСО виявив помилку у довідці про опломбування, він має подати нову довідку про опломбування з правильною інформацією до ДПС за місцем реєстрації РРО

Як ЦСО виправити помилки в поданій довідці про опломбування РРО?

ДПС в Одеській області інформує, що згідно з пп. 1 та 14 ст. 3 Закону України від 06.07.1995 р. №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами та доповненнями, далі – Закон №265), суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані, зокрема:

  • проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом №265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок;
  • вводити в експлуатацію, проводити технічне обслуговування без порушення раніше здійсненого належним чином опломбування РРО, ремонтувати РРО через центри сервісного обслуговування (далі – ЦСО) в порядку, встановленому постановою КМУ від 12.05.2004 р. №601 «Про затвердження Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій» із змінами та доповненнями (далі – Порядок №601).

Пунктами 1336 та 51 Порядку №601 та пунктом 3 розділу ІІ Порядку опломбування реєстраторів розрахункових операцій (далі – Порядок №547), що розроблений відповідно до ст. 7 Закону №265 та затверджений наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. №547 (зі змінами та доповненнями, далі – Наказ №547), визначені умови, за яких ЦСО здійснює опломбування РРО та видає довідку про опломбування РРО.

Пунктом 7 розділу II Порядку №547, зокрема, встановлено, що після опломбування РРО ЦСО видає (або додає) суб’єкту господарювання Довідку про опломбування реєстратора розрахункових операцій за формою №1-ЦСО (далі – довідка про опломбування), наведеною у додатку 2 до Порядку №547.

Довідка про опломбування складається у трьох примірниках, один з яких, зі встановленими в правому верхньому куті корінцями засобів контролю, зберігається в ЦСО, що здійснив опломбування, другий надається суб’єкту господарювання, третій надсилається до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО.

У всіх випадках, передбачених Порядком №547, коли здійснюється опломбування, переопломбування або розпломбування РРО, до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО ЦСО повинен направити засобами телекомунікацій в електронній формі з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів із зазначенням обов’язкових реквізитів електронних документів примірник кожної складеної ЦСО довідки про опломбування.

Абзацом другим п. 12 глави 2 розділу II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого Наказом №547, зокрема, встановлено, що примірники довідки про опломбування РРО та акта введення в експлуатацію РРО вважаються надісланими ЦСО до контролюючого органу у час та дату, що зазначені у квитанції про прийняття (реєстрацію) відповідного електронного документа (перша квитанція).

Порядком №547 не передбачено можливість складання та подання уточнюючої довідки про опломбування.

У разі, якщо ЦСО виявив помилку у довідці про опломбування, він має подати нову довідку про опломбування з правильною інформацією до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО засобами телекомунікацій в електронній формі з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів із зазначенням обов’язкових реквізитів електронних документів.

Дані останньої довідки про опломбування, яка надійшла від ЦСО про опломбування РРО з відповідними фіскальним та заводським номером, найменуванням моделі та версії програмного забезпечення, що належить відповідному суб’єкту господарювання, будуть вважатись актуальними даними про опломбування такого РРО.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»