• Посилання скопійовано

Критерії блокування ПН та РК продовжують діяти (оновлено)

Шостий окружний суд м. Києва 29 липня ухвалив відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою КМУ щодо скасування критеріїв блокування ПН та РК. Тож ДФС може блокувати ПН та РК й далі

Критерії блокування ПН та РК продовжують діяти (оновлено)

25 червня ми розповідали про опублікування судового рішення Окружного адмінсуду м. Києва від 05.06.2019 р. №826/12108/18 Висновки суду були такі:

  1. критерії ризиковості, затверджені листом ДФС, не можна вважати законодавством;
  2. існування вказаних Критеріїв призводить до порушення прав позивача у формі зупинення поданих ним до реєстрації ПН та одночасно призводить до необхідності надання позивачем додаткових документів для підтвердження правомірності складення такої податкової накладної;
  3. п. 10 Порядку №117 підлягає визнанню протиправним та нечинним. 
Докладно про зміст судового рішення читайте тут.
Відповідно до ст. 295 КАСУ ДФС мала право подати апеляцію з дня вручення повного тексту судового рішення протягом 30 к.дн. Податківці це зробили тільки 18 липня. Вони подали апеляцію до Шостого апеляційного суду м. Києва (див. нижче). 19 липня ця інформація з'явилася на сайті Судової влади України. Тож визнані Окружним судом протиправними критерії блокування ПН та РК та порядок роботи комісії ДФС продовжують діяти.
Тепер чекаємо на рішення Шостого апеляційного суду м. Києва. Про його появу повідомимо окремо.
 
 

UPD_06/08/2019

Шостий окружний суд м. Києва 29 липня  ухвалив відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою КМУ на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 05 червня 2019 р. у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Бессол" до Кабінету Міністрів України, треті особи - Міністерство фінансів України, Державна фіскальна служба України, про визнання протиправними дій, зобов'язати вчинити дії.

Встановити строк  до 16 вересня 2019 року, протягом якого учасники справи можуть подати відзив на апеляційну скаргу разом з доказами його надсилання (надання) іншим учасникам справи та заперечення проти заяв і клопотань, якщо такі містяться в апеляційній скарзі.

Тож чекаємо далі.

 

UPD_23/09/2019 Податківці подали апеляцію до Шостого адмінсуду м. Києва

За текстом Ухвали Шостого адмінсуду м. Києва від 18.09.2019 р. №84334863 відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Державної фіскальної служби України на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 05 червня 2019 р. та встановлено строк щодо подання  відзиву на апеляційну скаргу – 1 жовтня 2019 року. Чекаємо далі.

***

Читайте також: Мінфін планує затвердити нові критерії блокування ПН та РК

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»