• Посилання скопійовано

Подання уточнюючої декларації у разі виявлення помилки при розрахунку авансових платежів

Чи потрібно підприємцю, який зареєстрований протягом року або перейшов зі спрощеної системи оподаткування на загальну, подавати уточнюючу квартальну податкову декларацію у разі виявлення помилки при розрахунку авансових платежів (у тому числі якщо така помилка вплинула на показники річної декларації)?

Подання уточнюючої декларації у разі виявлення помилки при розрахунку авансових платежів

Уточнення (виправлення) сум податкового зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб — підприємців при самостійному виявленні помилок здійснюється у розділі VІ «Розрахунок податкових зобов'язань у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок» податкової декларації про майновий стан і доходи, в якому зазначається сума, на яку збільшується (зменшується) податкове зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб у зв'язку із виправленням самостійно виявлених помилок, а також сума штрафу, що розраховується платником податку самостійно у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок згідно з п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу.

Отже, оскільки уточнення сум авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб при самостійному виявленні помилок розділом VІ податкової декларації про майновий стан і доходи не передбачено, то підприємцю, який застосовує загальну систему оподаткування, не потрібно подавати до територіальних органів Міндоходів України уточнюючу квартальну податкову декларацію у разі виявлення помилки при розрахунку авансових платежів (у тому числі якщо така помилка вплинула на показники річної декларації).

Для зменшення суми авансових платежів з податку платнику доцільно до настання строку сплати авансового платежу подати до територіального органу Міндоходів України заяву у довільній формі, в якій зазначити підставу для зменшення суми авансових платежів.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»