• Посилання скопійовано

Розрахунки електронними грошими - не для підприємців на єдиному податку

Платник єдиного податку, який використовує у свої діяльності електронні гроші, зобов'язаний сплачувати податок за ставкою 15%

Розрахунки електронними грошими - не для підприємців на єдиному податку

Мінекономрозвитку в листі від 17.09.2013 р. №3112-13/32401-14 зазначило, що згідно з п. 291.6 ст. 291 Податкового кодексу України платники єдиного податку повинні здійснювати розрахунки за товари (роботи, послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій).

Відповідно до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні, безготівкові розрахунки - це перерахування певної суми коштів з рахунків платників на рахунки одержувачів коштів, а також перерахування банками за дорученням підприємств і фізичних осіб коштів, внесених ними готівкою в касу банку, на рахунки одержувачів коштів. Дані розрахунки проводяться банком на підставі розрахункових документів на паперових носіях або в електронному вигляді.

З огляду на це, фізособи - платники єдиного податку не можуть здійснювати розрахунки за товари (роботи, послуги) через електронні платіжні системи. У разі ж використання платником єдиного податку у своїй діяльності електронних грошей, він зобов'язаний сплачувати податок за ставкою 15%.

Насамкінець Мінекономіки зазначило, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15.05.2013 р. N 386-р схвалено Стратегію розвитку інформаційного суспільства в Україні, яка визначає в якості однієї з пріоритетних державних цілей - розвиток електронної економіки в перспективі до 2020 року, що в майбутньому дозволить усунути ці законодавчі обмеження.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»