• Посилання скопійовано

Фізособа-«єдинник» планує здати в оренду нерухомість: що є місцем її діяльності?

Місцем провадження господарської діяльності фізособи-«єдинника», яка здає нерухоме майно в оренду, є адреса розташування такого майна

Фізособа-«єдинник» планує здати в оренду нерухомість: що є місцем її діяльності?

ДПС у м. Києві звертає увагу, що фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, яка надає в оренду власне нерухоме майно, в графі «Місце провадження господарської діяльності» заяви про право застосування спрощеної системи оподаткування зазначає усі адреси розташування нерухомого майна, яке буде здаватися в оренду.

Так, відповідно до п. 299.1 ПКУ реєстрація суб'єкта господарювання, як платника єдиного податку, здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку.

До реєстру платників єдиного податку вносяться, зокрема, відомості про місце провадження господарської діяльності (п. 299.7 ПКУ).

Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву, в якій зазначається місце провадження господарської діяльності (пп. 298.1.1 ПКУ; пп. 4 п. 298.3 ПКУ).

Тобто, фізична особа – підприємець, яка здійснює здавання в оренду власного нерухомого майна та самостійно виявила бажання здійснювати діяльність на спрощеній системі оподаткування, повинна зазначати в заяві про застосування спрощеної системи оподаткування обов'язкові відомості, у тому числі «Місце провадження господарської діяльності», а саме адреси розташування нерухомого майна, яке буде здаватися в оренду.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»