• Посилання скопійовано

Чи потрібна первинка на витрати фізособам-"єдинникам": позиція Гетманцева

За позицією Гетманцева, фізособи-"єдинники" не звітують про витрати на придбані ними товари. Тому вони не зобов‘язані підтверджувати придбання товарів первинними документами в цілях податкового контролю

Чи потрібна первинка на витрати фізособам-"єдинникам": позиція Гетманцева

Слідом за ДПС Гетманцев також вирішив розповісти про необхідність ведення обліку витрат фізособами-єдинниками. В його пості на Фейсбуці наголошено: "Фізичні особи-підприємці не звітують про витрати на придбані ними товари, а, отже, не зобов‘язані підтверджувати придбання товарів первинними документами в цілях податкового контролю."

Тобто навіть у разі ведення товарного обліку в межах Закону про РРО, фізособи-"єдинникки" залишаються вільними від первинки за расходами за нормами ПКУ.

 

Що каже ДПС?

Такі ФОПи не повинні підтверджувати документами (в тому числі первинними документами) витрати на придбання товарів/послуг, а повинні вести лише облік доходів з урахуванням вимог п. 44.1 ПКУ. Водночас, такі ФОП повинні підтверджувати факт включення або не включення певних доходів до загального складу доходу.

Документами, які підтверджують дохід ФОП є документи, що підтверджують надходження коштів на поточний рахунок в банку або надходження готівкових коштів.

 А найбільша спільнота бухгалтерів в Україні – у нашій групі на Facebook

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»