• Посилання скопійовано

Бізнес не підтримує обов'язкову звірку військово-облікових даних працівників перед бронюванням

Мінекономіки запропонувало обговорити пропозицію Міноборони щодо внесення змін до законодавства у питанні обов'язкової звірки військово-облікових даних військовозобов'язаних працівників з ТЦК і СП перед поданням звернення про бронювання працівників

Бізнес не підтримує обов'язкову звірку військово-облікових даних працівників перед бронюванням

Федерація роботодавців України розповідає, що за результатами наради за участю представників органів державної влади, Генерального Штабу ЗСУ та представників бізнесу, що відбулась 02.06.2023, Міністерство економіки України запропонувало обговорити пропозицію Міністерства оборони України щодо внесення змін до законодавства у питанні обов'язкової звірки військово-облікових даних військовозобов'язаних працівників з відповідними ТЦК і СП перед поданням звернення про бронювання працівників.

Аргументацією такої пропозиції є відмови в погодженні списків Генштабом ЗСУ через невідповідність ВОС Переліку військово-облікових спеціальностей і шатних посад рядового, сержантського і старшинського складу тарифних переліків посад вищезазначених військовослужбовців, затвердженому наказом Міноборони від 07.09.2020 №317.

Федерація роботодавців України провела узгоджувальні консультації з бізнес-активом з метою отримання повної експертної думки спеціалістів з військового обліку компаній щодо згаданої пропозиції. Під час наради також було оголошено про можливість певного запобіжника у вигляді надання відстрочки від призову та мобілізації на час процедури бронювання. Під час наради учасники висловилиі обґрунтовані позиції компаній про наявність чисельних ризиків, пов'язаних із взаємодією з ТЦК та СП, наявністю додаткового етапу в процедурі бронювання, що збільшить тривалість процедури бронювання, недосконалістю процедури актуалізації військово-облікових даних за місцем реєстрації військовозобов'язаного, загрозою повернення списків, що надійшли у лютому - квітні ц.р. через нові вимоги до процедури бронювання тощо. Учасники наради одностайно наголосили на ризиках суттєвого затягування і бюрократизації діючої процедури бронювання.

У зв'язку з цим Федерація роботодавців України звернулась до заступника Міністра економіки України Ігоря Фоменка зі зверненням про не підтримку пропозиції Міністерства оборони України у питанні внесення змін до законодавства щодо обов'язкової звірки військово-облікових даних військовозобов'язаних працівників з ТЦК і СП перед поданням звернення про бронювання працівників.

Інші бізнес-асоціації також не підтримали цю ініціативу та звернулись до Міністерства економіки України з відповідними позиційними листами.

Нагадаємо, ФРУ розробила покроковий алгоритм дій «Як забронювати військовозобов'язаного працівника», здійснює системний консалтинг, експертизу та супровід документів. З питань консультацій бронювання військовозобов'язаних працівників звертатись до Наталії Гостєвої, ddb@fru.org.ua.

***

Всі новини щодо бронювання дивиться за посиланням.

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»