• Посилання скопійовано

За використання російської музики у громадських місцях на СГ чекатимуть штрафи

Законопроєктом №9547 пропонують ввести адмінштрафи за використання російської музики у громадських місцях. Розмір адмінштрафу становитиме від 5100 до 8500 грн

За використання російської музики у громадських місцях на СГ чекатимуть штрафи

На сайті ВРУ 1 серпня було зареєстровано законопроєкт №9547 щодо підвищення відповідальності за порушення законодавства закладами торгівлі, громадського харчування та сфери послуг у сфері обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора.

За пояснювальною запискою до нього стаття 15 Закону України «Про культуру» була доповнена частиною другою, відповідно до якої забороняється на території України публічне виконання (показ, демонстрація) фонограм, відеограм та музичних кліпів, які містять зафіксоване виконання музичного твору з текстом, здійснене співаком (співачкою), який є або був громадянином держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором (далі - держава-агресор) та/або вироблені фізичною особою та/або юридичною особою, яка на момент їх оприлюднення була, відповідно, громадянином або зареєстрована в державі, яку в будь-який час визнано державою-агресором.

Проте на практиці є непоодинокі випадки ігнорування цієї заборони. Із медіа стають відомі ганебні факти, коли у закладах харчування та надання послуг відтворюються музичні твори, виконання яких заборонено чинним законодавством України, надаються послуги караоке, в репертурі яких містяться такі твори, тощо. Або ж виконуються музичні твори, авторами чи виконавцями (співаками) є особи, внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Дієвого покарання за такі дії чинне законодавство не містить.

 

Мета законопроєкту

Основною метою цього законопроєкту є забезпечення дієвих заходів впливу на суб’єктів господарювання у сфері торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, які не дотримуються встановлених обмежень у сфері підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора.

 

Якими будуть штрафи?

За публічне виконання, показ, демонстрацію, сповіщення у закладах торгівлі, громадського харчування, сфери послуг, музичних фонограм, відеограм, музичних кліпів, їхніх елементів, інших творів, розповсюдження яких заборонено, можна отримати штраф: від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - від 5 100 до 8 500 гривень.

За повторне порушення - від 1 000 до 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - від 17 000 до 25 500 гривень.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»