• Посилання скопійовано

З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання е/енергії!

Укренерго повідомляє про дефіцит електроенергії у системі. Зараз задіяно аварійну допомогу з ЄС, але на вечір діятимуть обмеженння споживання для суб'єктів господарювання. Населення теж просять споживати ощадливо

З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання е/енергії!

Зранку Міненерго вже нагадувало, що через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості у Кривому Розі і на Донеччині, обмеження діють і сьогодні.

Вчора у вечірні пікові години відбувалось екстрене постачання електроенергії з Румунії, Польщі та Словаччини. Обсяг допомоги становив менше відсотка від добового обсягу споживання електроенергії.  Станом на ранок також залучалася екстрена допомога від операторів системи передачі цих країн. Прогнозний обсяг залученої електроенергії був майже 2% від загального обсягу споживання.

Нагадаємо, що залучення аварійної допомоги від країн-сусідів - стандартний інструмент взаємодії синхронізованих енергосистем у разі екстреної потреби в електроенергії. Україна, як і наші партнери, у разі потреби та за можливості також надає аварійну допомогу.

Станом на ранок обмеження для споживачів (окрім Харківщини та Кривого Рогу) не передбачалося. Але сталося не так, як гадалося. 

Так, дефіцит електроенергії наявний сьогодні в енергосистемі протягом майже всієї доби. Він спричинений пошкодженнями, які росіяни завдали ракетними та дроновими ударами по українським електростанціям.

Вранці та вдень Україна залучає аварійну допомогу з енергосистем європейських країн.

З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості будуть застосовані графіки обмеження потужності. Ці заходи не стосуватимуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу!

Для побутових споживачів обмеження споживання продовжують діяти на Харківщині.

Проте Укренерго просить всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість - максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення. 

Джерело: УКРЕНЕРГО

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»