• Посилання скопійовано

Мінекономіки проти податку на імпорт за купівлю валюти

Мінекономіки розглянуло проєкт щодо введення податку у розмірі 10% на купівлю валюти та виступило проти його введення

Мінекономіки проти податку на імпорт за купівлю валюти

Нагадаємо, що НБУ виступив підтримку запровадження в Україні податку у розмірі 10% на купівлю валюти для здійснення імпортних операцій.

Але потім бізнес звернувся до влади з проханням запобігти ініціативі впровадити додаткове оподаткування валютних операцій у розмірі 10% на купівлю валюти для здійснення імпорту

Згодом Мінфін все-таки розробив відповідний законопроєкт та передав його на розгляд міністерствам.

Але Міністерство економіки розглянуло проект щодо введення податку у 10% на купівлю валюти, і виступило проти його введення. У своєму листі відомство зазначило: новий податок прискорить зростання цін в Україні, та призведе до падіння обсягів виробництва.

Про це в Телеграм-каналі зауважив Железняк.

«Відкрито проти податку на імпорт виступило Міністерство економіки: у своєму листі від 17/08 вони вказали, що запровадження збору призведе до прискорення інфляції, та падіння ВВП. Також зміни будуть мати негативний вплив як на суб’єктів господарювання, так і населення», – написав народний депутат. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»