• Посилання скопійовано

Італія відновила видачу віз українцям

Ситуація навколо видачі туристичних віз Італії нормалізувалася

Про це на прес-конференції у вівторок заявив керівник відділу візової політики департаменту консульської служби МЗС Віталій Мошковський.

За його словами, МЗС отримав офіційну ноту від посольства Італії, в якій сказано, що починаючи з понеділка, 30 липня, візовий центр посольства Італії працює у звичайному режимі, повідомляє «Українська правда».

«Це був певний технічний збій, оскільки візовий центр уперше працював у режимі таких навантажень. Тих заявників, хто терміново повинен був їхати, прийняли у посольстві, а всім іншим призначили інші дати співбесід», -- пояснив Мошковський.

Він також прокоментував підписання між Києвом та Брюсселем доповнення до угоди про спрощений візовий режим. За словами Мошковського, крім розширення категорій громадян, які мають право на спрощену процедуру отримання віз, доповнення передбачають, зокрема, скасування додаткових зборів консульств за термінове оформлення віз.

Він пояснив, що раніше діяла практика, згідно з якою заявник, який бажав прискорити оформлення візи та подав документи мінімум за 3 дні до поїздки, повинен був сплатити подвійний консульський збір, -- 70 замість 35 євро.

-- Ми усунули терміновий тариф. Віза у будь-якому разі оформлятиметься за 35 євро, -- сказав Мошковський, додавши, що це правило діє тільки для тих категорій громадян, на яких поширюється спрощений режим.

Нагадаємо, 13 липня візовий центр, який працює з посольством Італії, повідомив, що тимчасово не приймає заявки на туристичні візи. При цьому візовий центр скасував призначені раніше інтерв'ю тим людям, які планували подати документи у липні.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»