• Посилання скопійовано

АЗС працює цілодобово: що зі Z-звітом?

У разі, якщо суб’єкт господарювання працює цілодобово, то Z-звіт має роздруковуватися кожного дня після закінчення робочої зміни, але не пізніше 24:00 цього дня

АЗС працює цілодобово: що зі Z-звітом?

«Вісник. Офіційно про податки»

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов’язані щоденно друкувати на РРО (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг)) фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій (п. 9 ст. 3 Закону про РРО).

Вимоги щодо реалізації фіскальних функцій РРО для різних сфер застосування затверджено постановою №199. У п. 2 цих Вимог наведено поняття «зміна» — це період роботи РРО від реєстрації першої розрахункової операції після виконання Z-звіту до виконання наступного Z-звіту.

Усі режими роботи РРО, крім тих, що забезпечують усунення причин блокування, мають блокуватися, зокрема у разі перевищення максимальної тривалості зміни (п. 7 Вимог №199).

Тобто тривалість зміни РРО — це період часу від реєстрації першої за день розрахункової операції до виконання Z-звіту, яка обме­жується 24 год. Цим і обумовлено вимогу виконувати Z-звіт щодня.

Таким чином, у разі якщо суб’єкт господарювання працює цілодобово, то фіскальний звітний чек (Z-звіт) має роздруковуватися кожного дня після закінчення робочої зміни, але не пізніше 24.00 цього дня. 

Андрій Цимбалюк,

головний державний ревізор-інспектор

***

Читайте також:

 

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»