• Посилання скопійовано

Чи допускаються виправлення у касових документах?

Податківці зауважили, що п. 32 розд. ІІІ Положення №148 виправлення в касових ордерах та видаткових відомостях забороняються. Тож виправляти помилки в таких документах заборонено

Чи допускаються виправлення у касових документах?

ДПС у Полтавській області розповідає, що відповідно до п. 3 розд. І Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2017 №148 зі змінами та доповненнями (далі – Положення №148) касовий ордер – первинний документ (прибутковий або видатковий касовий ордер), що застосовується для оформлення надходжень (видачі) готівки з каси.

Норми чинного законодавства, зокрема норми Положення №148, не передбачають дії щодо відновлення прибуткового касового у разі його втрати. Відповідно до абзацу четвертого п. 32 розд. ІІІ Положення №148 виправлення в касових ордерах та видаткових відомостях забороняються.

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»