• Посилання скопійовано

Зберігання овочів та фруктів істотно подорожчає

Експерти чекають на істотне зростання витрат на зберігання овочів, фруктів і картоплі у поточному сезоні

Тепла зима сезону 2011 ? 2012 рр. є великою проблемою для виробників овочів, фруктів і картоплі, а також для гуртових компаній, які мають у своєму розпорядженні сховища для плодоовочевої продукції, зазначають аналітики проекту АПК-Інформ: Овочі та фрукти.

«Нині учасники ринку, які мають у своєму розпорядженні сучасні сховища, скаржаться на те, що збільшуються витрати на електроенергію для охолодження і вентиляції продукції, з якими їм доводиться мати справу під час зберігання», — каже Тетяна Гетьман, керівник проекту АПК-Інформ: Овочі та фрукти. «При цьому виробники оцінюють зростання таких витрат на рівні 30 ? 40% порівняно з минулим роком і планують закласти їх до ціни продукції під час її реалізації весною», — додала Тетяна Гетьман.

Водночас, за словами експерта, собівартість зберігання овочів жодним чином не впливає на ціну овочів і картоплі, які істотно подешевшали після закінчення збирання. Крім того, як і прогнозували аналітики проекту, ціни на ці товари не зросли у передсвятковий період.

Наразі, за їхніми словами, на ринку овочів і картоплі попит сягнув мінімальних розмірів у поточному сезоні. Проте вже через тиждень він може дещо активізуватися, але це істотно не вплине на ціни.

Експорт продукції також наразі не є активним, зазначає Тетяна Гетьман, оскільки надлишок овочів і картоплі спостерігається у всьому регіоні.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»