• Посилання скопійовано

Прийнято нові Правила надання та отримання телекомунікаційних послуг

На засіданні КМУ 11 квітня прийнято постанову «Про затвердження Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг» та скасовано Постанову КМУ від 09.08.2005 р. №720, якою визначались попередні Правила надання та отримання телекомунікаційних послуг.

Нова редакція Правил була розроблена для виконання заходів Державної програми економічного і соціального розвитку України на 2010 рік, спрямованих на розвиток інформаційного суспільства. Мета розробки документа — приведення діючої нормативно-правової бази в сфері телекомунікацій у відповідність до законодавчих змін та сучасного рівня розвитку інформаційно-телекомунікаційних технологій в Україні.

Нова редакція Правил пройшла інтенсивне громадське обговорення: до роботи над проектом залучались представники Асоціації операторів зв’язку «Телас», Інтернет Асоціації України, Асоціації «Укртелемережа», Телекомунікаційної палати України, Громадської Ради при НКРЗ. Було розглянуто понад 400 пропозицій та зауважень, які надійшли від учасників ринку, центральних органів виконавчої влади, та враховано переважну їх більшість, що стосувалася удосконалення порядку надання та отримання телекомунікаційних послуг.

В документі враховано стан ринку телекомунікаційних послуг та визначено загальні вимоги до надання та отримання всіх послуг. При цьому конкретизовано вимоги для загальнодоступних (універсальних) послуг, що дозволило встановити уніфіковані вимоги, які не залежать від виду послуг і способу їх надання, а також відмовитись від поділу послуг на основні та додаткові. Велику увагу у Правилах приділено питанням захисту прав споживачів та конкретизації обов’язків операторів і провайдерів телекомунікацій при наданні телекомунікаційних послуг.

Прийняті Правила сприятимуть доступу споживачів до інформації про послуги, їх якість, умови надання та отримання; слугуватимуть розвитку конкуренції між постачальниками послуг та врегулюванню проблемних питань у відносинах між постачальниками та споживачами телекомунікаційних послуг. Очікується підвищення відповідальності операторів, провайдерів за інформування споживачів про умови надання телекомунікаційних послуг, в т. ч. контент-послуг абонентам.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»