• Посилання скопійовано

Для державної реєстрації власної справи необхідно 24 години

Сьогодні громадянину, який вирішив відкрити власну справу, необхідно мінімум часу та документів. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко

Для державної реєстрації власної справи необхідно 24 години

Для легалізації власного бізнесу майбутньому підприємцю слід звернутися до органу державної реєстрації. При собі необхідно мати паспорт, копію ідентифікаційного коду, заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації з обраним видом діяльності. Документи на реєстрацію, яка проводиться безкоштовно та упродовж однієї доби, можна подати особисто або на підставі нотаріально оформленого доручення, а також поштою або електронним документом, використавши електронний цифровий підпис.

Як підкреслила Юліана Козаченко, саме останній он-лайн спосіб є популярним та зручним для платників.

Далі дані про підприємця в електронному вигляді передаються держреєстратором до органів державної фіскальної служби.

Наступним кроком є визначення підприємця з вибором системи оподаткування – загальною або спрощеною. Для цього необхідно подати відповідну заяву до державної податкової інспекції за місцем реєстрації. Крім того, фізична особа-підприємець має зареєструвати книгу обліку доходів і витрат.

Докладну інформацію щодо умов та порядку постановки на облік, а також систем оподаткування можна отримати на сайті державної фіскальної служби або у Центрах обслуговування платників податків.

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»