• Посилання скопійовано

«Кримінальне правопорушення» замість «злочину»: ПКУ та МКУ підкоригують

Прем'єр-міністр України О. Гончарук зареєстрував у Раді два законопроекти зі змінами до ПКУ та МКУ у зв'язку з прийняттям Закону щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень

«Кримінальне правопорушення» замість «злочину»: ПКУ та МКУ підкоригують

Законом №2617-VІІІ запроваджено поняття «кримінальні правопорушення». До кримінальних правопорушень віднесено усі кримінально-карані діяння, які поділяються на злочини та кримінальні проступки. Таким чином, змінами до законодавства про кримінальну відповідальність термін «злочин» замінено терміном «кримінальні правопорушення» у відповідних випадках. 

З огляду на це, виникла потреба внести відповідні зміни до Податкового та Митного кодексів.

З огляду на це, 21 листопада 2019 року Прем'єр-міністр України О. Гончарук зареєстрував у Раді два законопроекти:

  • №2485 "Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень";

  • №2486 "Про внесення змін до Митного кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень".

Цими проектами у ПКУ та МКУ слова «злочин», «злочинних посягань» замінюються відповідно словами «кримінальне правопорушення» та «кримінальних протиправних посягань».

У разі прийняття, ці Закони наберуть чинності з дня, наступного за днем його опублікування, але не раніше набрання чинності Законом №2617-VIII.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»