• Посилання скопійовано

Сфера ліцензування потребує змін: ДРС презентувала законопроєкт

ДРС розробила законопроєкт з метою впорядкування суспільних відносин у сфері ліцензування видів госпдіяльності, особливо важливих в умовах війни, усунення колізій і недосконалостей норм і процедур ліцензування

Сфера ліцензування потребує змін: ДРС презентувала законопроєкт

Голова ДРС Олексій Кучер назвав 5 причин, чому необхідно вдосконалити сферу ліцензування:

  • колізії у законодавстві, які дозволяють органам ліцензування по-різному трактувати його норми та приймати неправомірні рішення;
  • зайві паперові документи, на які держава та бізнес витрачають кошти;
  • відсутність принципу екстериторіальності;
  • на законодавчому рівні не закріплено заборони мати будь-які торговельні відносини з резидентами держав, що здійснюють збройну агресію проти України;
  • вибіркова можливість підприємців на оскарження дій/бездіяльності органів ліцензування до Експертно-апеляційної ради при ДРС та відсутня відповідальність за порушення законодавства органами.

Тож, з метою впорядкування суспільних відносин у сфері ліцензування видів господарської діяльності, особливо важливих в умовах воєнного стану, усунення колізій і недосконалостей норм і процедур ліцензування, виявлених під час практичного застосування положень Закону «Про ліцензування видів господарської діяльності», ДРС розроблено проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності».

Очікуємо на зворотній зв‘язок, щоб почути ваші пропозиції та зауваження, до 27.03.2023 на адресу ДРС (01011, Київ, вул. Арсенальна, 9/11) або на електронну адресу inform@drs.gov.ua.

Докладніше про наш законопроєкт. 

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»