• Посилання скопійовано

Ліцензування торгівлі підакцизними товарами: на що звернути увагу?

Податківці підкреслили, що для отримання ліцензії на право оптової торгівлі пальним, за відсутності місць оптової торгівлі, подають заяву та копію платіжного доручення про сплату

Ліцензування торгівлі підакцизними товарами: на що звернути увагу?

У  Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Ліцензування торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального».

На запитання платників податків відповідав начальник відділу  ліцензування торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального   управління контролю за підакцизними товарами  Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Андрій Первой. 

Питання 1: Добрий день! Підкажіть, будь ласка, куди необхідно подавати заяву для отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами?

Відповідь: Добрий день! Ліцензія видається за поданою нарочно до центрів обслуговування платників за місцем торгівлі суб’єкта господарювання або ГУ ДПС у Дніпропетровській області, поштою або в електронному вигляді заявою суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво), до якої додається документ, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію (крім ліцензії на оптову торгівлю пальним за наявності місць оптової торгівлі пальним, роздрібну торгівлю пальним, зберігання пального з метою подальшої його реалізації іншим споживачам).

Питання 2: Добрий день! Скажіть, будь ласка, в який термін необхідно переоформити ліцензію, якщо у суб’єкта господарювання змінилась юридична (податкова) адреса?

Відповідь: Добрий день! У разі зміни відомостей, зазначених у виданій суб'єкту господарювання (у тому числі іноземному суб’єкту господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) ліцензії (за винятком змін, пов'язаних з реорганізацією суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) та/або зміною типу акціонерного товариства), суб’єкт господарювання зобов’язаний у місячний термін з дня внесення таких змін звернутися до органу, який видав ліцензію, з відповідною заявою.

Питання 3: Втаю! Підкажіть, будь ласка, чи необхідно отримувати окрему ліцензію на право роздрібної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах у разі наявності ліцензії на право торгівлі тютюновими виробами?

Відповідь: Добрий день! Суб’єкти господарювання, які отримали ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами, мають право продавати рідини, що використовуються в електронних сигаретах, без отримання окремої ліцензії на право роздрібної торгівлі такими рідинами.

Питання 4: Добрий день! Підкажіть, будь ласка, які необхідно подати документи, щоб отримати ліцензію на право оптової торгівлі пальним, за відсутності місць оптової торгівлі?

Відповідь: Добрий день! Відповідно до ст. 15 ЗУ від 19.12.1995 р.№481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального»  (зі змінами та доповненнями) - для отримання ліцензії на право оптової торгівлі пальним, за відсутності місць оптової торгівлі, подають заяву та копію платіжного доручення про сплату.

Додатково жодних інших документів не додають.

Питання 5: Вітаю! Скажіть, будь ласка, яка вартість ліцензій на оптову торгівлю пальним, за відсутності у ліцензіата місць оптової торгівлі пальним?

Відповідь: Добрий день! Відповідно до ст. 15 Закону України від 19.12.1995 р.№481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального»  (зі змінами та доповненнями):

Встановлено річну плату за ліцензії на право оптової торгівлі пальним за відсутності у ліцензіата місць оптової торгівлі пальним у розмірі: 10000 гривень.

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»