• Посилання скопійовано

Зміни в порядку переробки і знищення конфіскованих етилового спирту, алкоголю та тютюну

Постанова КМУ від 25.06.2012 р. №577 «Про внесення змін до Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України»

Кабмін вніс зміни до Порядку обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним (постанова КМУ від 25.08.98 р. №1340).

Змінами встановлено, що конфісковані або такі, що переходять у власність держави, спирт етиловий, алкогольні напої та тютюнові вироби зберігаються у місцях зберігання, відомості про місцезнаходження яких внесені до Єдиного державного реєстру місць зберігання, а така продукція, що перебуває під митним контролем, у встановлених законом випадках може також зберігатися на складах митних органів.

Спирт етиловий та алкогольні напої підлягають промисловій переробці чи знищенню, а тютюнові вироби -- знищенню.

Місцеві податкові інспекції на основі актів опису, оцінки та передачі майна забезпечують здійснення загального контролю за повнотою та своєчасністю перерахування до відповідного бюджету виручки від реалізації майна чи продуктів його переробки, утилізації, а також відповідних податків. Сума можливої виручки від реалізації продуктів переробки майна, його утилізації визначається на підставі розрахунку, проведеного підприємством, яке здійснюватиме переробку або утилізацію.

Переробка чи знищення спирту етилового, алкогольних напоїв та знищення тютюнових виробів здійснюються за рішенням комісії, утвореної відповідно до п. 7 цього Порядку, з дотриманням таких вимог:

-- для вирішення питання переробки (знищення) спирту етилового та алкогольних напоїв комісією за потреби можуть залучатися представники територіальних органів Мінекономрозвитку, Держветфітослужби та державних підприємств -- виробників спирту. Рішення про переробку (знищення) спирту етилового та алкогольних напоїв приймається з урахуванням економічної доцільності їх промислової переробки, обсягу вилученої партії, вмісту спирту, витрат на транспортування, а в разі потреби -- на підставі висновків зазначених органів та підприємств;

-- промислова переробка спирту етилового та алкогольних напоїв здійснюється на держпідприємствах -- виробниках спирту, перелік яких визначає Мінагрополітики за погодженням з ДПС;

-- підприємство, що здійснило переробку спирту етилового та алкогольних напоїв, реалізує продукти переробки та перераховує отримані кошти до відповідного бюджету чи в установлених законом випадках на рахунки митних органів.

Скляний посуд з-під перероблених алкогольних напоїв оприбутковується за ціною можливої реалізації, а у разі неможливості реалізації скляного посуду -- за ціною склобою з подальшою його реалізацією та перерахуванням коштів до держбюджету;

-- знищення спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів здійснюється за погодженням з державною санітарно-епідеміологічною службою шляхом спалювання, руйнування, фізико-хімічної, біологічної або іншої обробки відповідно до вимог законодавства. Комісія приймає ці продукти, якщо їх переробляти економічно недоцільно.

Тютюнові вироби, вміщені в упаковку (тару), знищуються в такій упаковці (тарі).

Змінами також встановлено вимоги до методів знищення продукції.

Повернення майна відбувається за рішенням суду чи за рішенням керівника органу, в якому майно перебуває на обліку, за наявності відповідних підстав у порядку, встановленому органом, що здійснив його вилучення, чи міністерством, керівник якого спрямовує та координує діяльність такого органу. У разі відсутності майна повернення його вартості здійснюється у розмірі, встановленому пп. 6 п. 9 р. VI Бюджетного кодексу.

Повернення за рішенням суду національної та іноземної валюти здійснюється Казначейством у валюті платежу, яка була зарахована до бюджету, або за заявою одержувача у гривневому еквіваленті за офіційним курсом, установленим Нацбанком на дату проведення операції.

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»