• Посилання скопійовано

Щоб отримати сертифікат оцінювача, потрібно подати відповідну заяву

Чинним законодавством не передбачена необхідність подання СГ до Фонду держмайна затвердженої та впровадженої суб’єктом оціночної діяльності програми організації системи зовнішнього контролю якості

Щоб отримати сертифікат оцінювача, потрібно подати відповідну заяву

На підставі звернень підприємців Держпідприємництво запропонувало Фонду держмайна визнати таким, що втратив чинність, наказ від 10.06.2013 № 799. Даним документом Фонд держмайна всупереч Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» розширив перелік документів, які подаються суб’єктом господарювання до Фонду Держмайна для розгляду питання про видачу сертифіката.

Зазначене стосується такого документу як програма організації системи зовнішнього контролю якості.

Згідно з Законом про оцінку майна, для розгляду питання про видачу сертифіката суб’єкта оціночної діяльності підприємець подає такі документи:

- заяву про видачу сертифіката за встановленою формою;

- довідку про оцінювачів, які працюють в його штатному складі;

- копії кваліфікаційних свідоцтв оцінювачів, зазначених у довідці.

При цьому, зазначений перелік є вичерпним.

Таким чином, чинним законодавством не передбачена необхідність подання суб’єктом господарювання до Фонду державного майна України затвердженої та впровадженої суб’єктом оціночної діяльності програми організації системи зовнішнього контролю якості.

З рішенням Держпідприємництва можна ознайомитися тут >>> 

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»