• Посилання скопійовано

Мінфін розглянув окремі положення бюджетного законодавства

Погашення кредиторської заборгованості за капітальними видатками розпорядників та одержувачів бюджетних коштів доручено здійснювати виключно після підтвердження обсягів такої заборгованості Держфінінспекцією

Мінфін розглянув окремі положення бюджетного законодавства

Мінфін зазначив, що Порядком казначейського обслуговування місцевих бюджетів передбачено умови, за яких платіжні доручення не приймаються до виконання органами Казначейства та порядок їх повернення. При цьому, за наявності простроченої кредиторської заборгованості із зарплати, стипендій, а також за спожиті комунальні послуги та енергоносії розпорядники бюджетних коштів не беруть бюджетні зобов'язання та не здійснюють платежі за іншими заходами, пов'язаними з функціонуванням бюджетних установ, до погашення такої заборгованості.

Водночас погашення кредиторської заборгованості за капітальними видатками розпорядників та одержувачів бюджетних коштів доручено здійснювати виключно після підтвердження обсягів такої заборгованості органами Держфінінспекції.

За порушення бюджетного законодавства в частині необґрунтованої відмови в реєстрації або несвоєчасної реєстрації бюджетних зобов'язань та безпідставній відмові у проведенні платежу до органів Казначейства можуть застосовуватися заходи впливу. Так, до керівників органів Казначейства у разі вчинення ними порушення бюджетного законодавства та невиконання вимог щодо казначейського обслуговування державного і місцевих бюджетів, встановлених ПКУ, передбачено персональну відповідальність (Лист Мінфіну від 23.04.2014 р. № 31-05/60-10-10/9401).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»