• Посилання скопійовано

Нацбанк та Державна фіскальна служба домовилися про співпрацю

Взаємодія стосуватиметься головним чином вироблення спільної стратегії щодо трансфертного ціноутворення та деофшоризації українського бізнесу

Нацбанк та Державна фіскальна служба домовилися про співпрацю

У Національному банку України 21 березня відбулася тристороння робоча зустріч з представниками Державної фіскальної служби України та Антимонопольного комітету України.

Під час зустрічі Валерія Гонтарева висловила готовність Національного банку до плідної співпраці з Державною фіскальної службою. Вона підкреслила, що основним напрямом співпраці Національного банку та Державної фіскальної служби має стати деофшоризація українського бізнесу.

«Національний банк уважає, що обговорення моделі деофшоризації, яка б зафіксувала status quo, та чесно визнала факт офшорності є вкрай необхідним. Деофшоризація не повинна “вбивати” бізнес, але бізнес повинен бути транспарентним. Тож визначення кінцевих власників офшорних компаній стратегічно важливе для країни», - зазначила Голова Національного банку. За її словами, таким шляхом вже ідуть країни Європейського Союзу у відповідності до вимог документу Base Erosion and Profit Shifting Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров підтримав ідею вироблення спільної концепції з деофшоризації.

«Ми готові поділитися своїми напрацюваннями з Національним банком та повністю підтримуємо необхідність вироблення спільної концепції з деофшоризації», ‒ наголосив Роман Насіров.

На напрацюваннях Національного банку та Державної фіскальної служби ґрунтуватиметься спільна концепція з деофшоризації. Вона буде відтворена в законопроекті про деофшоризацію та в засадах нового валютного регулювання центрального банку.

Антимонопольний комітет України також підкреслив свою готовність взяти участь у розробленні цих документів.

Окрім цього, сторони домовилися про обмін інформацією щодо діяльності фінансового сектору, обговорили питання трансфертного ціноутворення, необхідність об’єднання зусиль для боротьби з конвертаційними центрами та нелегальними обмінними пунктами. «Завдяки спільним зусиллям ми зможемо віднайти правильний інструмент для того, щоб створити такі умови, за яких легальний бізнес почав би нарешті витісняти тіньовий. І це було б не тільки просто правильно, а ще й вигідно», ‒ зазначив Роман Насіров.

Наступна зустріч відбудеться за декілька тижнів та буде присвячена більш детальному обговоренню майбутньої концепції деофшоризації українського бізнесу.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»