• Посилання скопійовано

Прем'єр-міністр: Бюджет буде повністю збалансовано після підвищення мінімальної зарплати

Державний бюджет на 2017 рік після підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн буде збалансовано за рахунок детінізації та справедливої оцінки праці українських громадян

Прем'єр-міністр: Бюджет буде повністю збалансовано після підвищення мінімальної зарплати

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись із журналістами у понеділок.

"За рахунок детінізації, за рахунок справедливої оцінки праці українських громадян, ми абсолютно повністю збалансуємо Бюджет. Ми забезпечимо у бюджетній сфері оплату праці не нижче 3200 грн. Це ж саме має бути забезпечено відповідно до Закону "Про Державний бюджет", який ми направимо в Парламент до другого читання", - заявив Володимир Гройсман.

"Ми збалансуємо бюджет. Ми закладаємо 3% економічне зростання. Дефіцит Бюджету не буде перевищувати 3%", - зазначив він.

Прем’єр-міністр наголосив, що підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн є абсолютно реальним.

"Мінімальна заробітна плата має дорівнювати в Україні не менше 3200. Це для нас є принциповим питанням, і є абсолютно реальним", - зазначив він.

Також за рахунок детінізації буде зменшена сума дефіциту Пенсійного фонду. Зараз ведуться усі розрахунки, зазначив Голова Уряду.

Коментуючи заяви окремих політиків про необхідність "затягування пасків" Володимир Гройсман сказав: "Якщо хтось говорить про те, що треба затягнути паски, я їм рекомендую: затягніть собі паски, живіть на 1600 гривень і розмірковуйте про те, коли потрібно підняти людям заробітну плату".

Прем’єр-міністр також зазначив, що підвищення мінімальної заробітної плати не потребуватиме додаткової емісії грошей"Нічого подібного і бути не може. У нас є маса коштів у бюджеті, економіці. У рамках цієї маси відбудеться початок справедливої оцінки праці українців. Вперше за 25 років 3200 - мінімальний прожитковий  мінімум і йому буде дорівнювати мінімальна заробітна плата. Це означає, що люди почнуть виходити за межі бідності, в якій вони десятки років знаходилися".

Голова Уряду також зазначив, що з 3200 грн мають бути сплачені усі податки. Працівник разом із заробітною платнею має отримати від роботодавця у тому числі відрахування до Пенсійного фонду. Таким чином, після виходу на пенсію, працівник отримає "нормальну, а не жалюгідну пенсію".

Він зазначив, що Уряд працював над рішенням про підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн не один місяць. Станом на 15 вересня, коли Уряд подавав до Парламенту проект Бюджету, відповідних рішень ще не було, тому закладався показник мінімальної заробітної плати на рівні 1600-1700 грн.

"Це абсолютно нормальний розрахований крок, - підкреслив Прем’єр-міністр. - До другого читання ці пропозиції будуть враховані у проекті Бюджету".

Тепер на порядку денному Уряду - створити нормальну пенсійну систему у країні. Кабінет Міністрів працює над цим питанням, зазначив Володимир Гройсман.

 

Про те, що над можливістю збільшити вдвічі мінімальну заробітну плату Уряд працював шість місяцівповідомив і Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Також він назвав декілька джерел, за рахунок яких і стало можливим радикально підняти розмір мінімальної зарплати. Зокрема, це зростання суми податків і ЄСВ, що вираховуються залежно від суми мінімальної заробітної плати. 

"А це означає, що якщо остання виросте вдвічі, то й розмір зазначених відрахувань також зросте вдвічі. Крім того, таким кроком Уряд планує вивести з тіні певну частину зарплат у приватному секторі. Як відомо, в Україні в тіні перебуває майже 50% економіки".

***

Читайте також:

Все про підвищення зарплати у 2017 році - у запитаннях та відповідях;

Уряд ініціює двократне збільшення мінімальної зарплати – до 3200 гривен;

Дворазове підвищення мінімальної зарплати: міфи і реальність;

Уряд змінить систему прив'язки ліцензій, штрафів та інших платежів до "мінімалки"

Наступний крок після підвищення удвічі мінімальної зарплати - зміни у пенсійній системі;

Павло Розенко: Підвищення мінімальної зарплати стане потужним ударом по «тіньовим» зарплатам.    

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»