• Посилання скопійовано

Затверджено новий порядок податкової застави

Мінфін затвердив Положення про проведення перевірок стану збереження майна платників податку, яке перебуває в податковій заставі та Порядок застосування податкової застави контролюючими органами

Затверджено новий порядок податкової застави

Мінфін затвердив нові Положення про проведення перевірок стану збереження майна платника податків, яке перебуває в податковій заставі, наказом від 16.06.2017 р. №584 та Порядок застосування податкової застави контролюючими органами — наказом від 16.06.2017 р. №586.

Зокрема, за ними перевірку стану збереження заставного майна будуть проводити у разі поширення на майно платника податків права податкової застави. 

Виконання повноважень щодо проведення перевірок стану збереження заставного майна покладено на податкових керуючих.

Також затверджено, що перевірка стану збереження заставного майна може проводитися протягом робочого дня платника податків, починаючи з дня опису майна в податкову заставу.

Опис майна в податкову заставу здійснюють на підставі рішення про опис майна в податкову заставу , яке приймає керівник контролюючого органу (його заступник або вповноважена особа). Рішення про опис майна в податкову заставу надають платнику податків, що має податковий борг. Майно, на яке поширено право податкової застави, оформлюють актом опису майна. Акти опису майна реєструють у журналі реєстрації актів опису майна в податкову заставу.

За оновуленим Положенням повноваження стосовно опису майна платника податків, що має податковий борг, покладено на податкового керуючого.

А от відмова платника податків від підписання акта опису майна не звільняє такого платника податків від поширення права податкової застави на описане майно. При цьому у такому разі опис здійснюють у присутності не менш як двох понятих.

Детально про це ми розповімо у відповідній аналітиці в найближчий час.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»