• Посилання скопійовано

Нормативну оцінку землі зможуть проводити ФОПи: законопроект

Нормативну грошову оцінку земельних ділянок зможуть розробляти фізособи-підприємці. Вони мають володіти необхідним технічним і технологічним забезпеченням та бути сертифікованими інженерами-землевпорядниками

Нормативну оцінку землі зможуть проводити ФОПи: законопроект

Відповідні норми містяться в законопроекті «Про внесення змін до Закону України «Про оцінку земель» (щодо усунення протиріч при визначенні суб’єктів оціночної діяльності у сфері оцінки земель)» (№7226).

Як зазначають автори проекту, зміни щодо розробників технічної документації з бонітування ґрунтів, економічної оцінки земель та нормативної грошової оцінки земельних ділянок дозволять виконувати такі роботи фізичним особам-підприємцям, які володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та є сертифікованими інженерами-землевпорядниками, відповідальними за якість робіт із землеустрою.

Для реалізації такої норми пропонується внести зміни до ст.ст. 16, 17 та 18 Закону «Про оцінку земель», якими передбачено, що виконавцями зазначених вище робіт є лише юридичні особи.

Розширення кола розробників відповідної техдокументації спростить життя землевласникам, однак може й призвести до зловживань.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»