• Посилання скопійовано

Україна отримає 25 тисяч тонн бензину з польського резерву

Україна отримає 25 тисяч тонн бензину з польського резерву у вигляді гуманітарної допомоги. Поставка ресурсу очікується вже наступного тижня

Україна отримає 25 тисяч тонн бензину з польського резерву

Перша віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час спільного брифінгу з Міністром клімату та навколишнього середовища Анною Москвою повідомила, що Україна отримає 25 тисяч тонн бензину з польського резерву у вигляді гуманітарної допомоги. Поставка ресурсу очікується вже наступного тижня. 

"Сьогодні Польща є нашим важливим партнером у подоланні паливної кризи. На західний кордон припадає більшість шляхів імпорту нафтопродуктів. Тож наші країни активно працюють над збільшенням потужності прикордонних пунктів пропуску. Зокрема, вже створені окремі смуги для ввезення товарів стратегічного значення, серед яких і нафтопродукти", – зауважила Юлія Свириденко. 

Тим часом в Україні відбувається щодобове зростання споживання пального.

Середньодобовий продаж пального у березні становиви 12,4 тис. тонн за добу, у квітні 9 тис. тонн, а наразі він становить 13,2 тис. тонн. 

За словами Юлії Свириденко, наразі мета Уряду – збільшити постачання щонайменше до 15-16 тис. тонн  на добу задля того, щоб оператори мали можливість наростити запаси ресурсу,що в свою чергу вплине на зменшення черг на АЗС.

***

Читайте також: 

***

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»